Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stačilo by zakázat podávat jídlo v zakouřených prostorách. Nic víc, nic míň.

0 0
možnosti

Kuřáci jsou vlastně něco jako teroristi

0 0
možnosti

Myslím si, že pro dobro všech by se měly piktogramy s přeškrtnutou cigaretou nahradit s piktogramem s IQ návštěvníka. Tak by se konečně rozlišily hospody, kde se sejdou normální lidi, kteří umí číst a jejich mozek dokáže analyzovat informaci z piktogramu obsaženou, od těch ostatních hospod, kterým se každý normální člověk bude vyvarovat, protože tam budou sedět chorobní prudiči, kteří si myslí, že se jim každý musí přizpůsobit, bez ohledu na fakt jestli to jsou kuřáci, nebo nekuřáci. Pak si myslím, že budou spokojení všichni, protože normální neprudící nekuřáci budou mít svoji hospodu a normální neprudící kuřáci budou mít svoji hospodu.

1 0
možnosti

Ráj nastane, až všechno špatné zakážeme. ;-D

1 0
možnosti

J57a71n 74R83á79ž

6. 5. 2019 12:36

Výsledkem absurdity antikuřáckého zákone je prohlášení umístěné v jedné restaurační zahrádce:

"Vážení nekuřáci, vyhnali jste kuřáky z uzavřených prostor, kde vadili jen těm, kdo chtějí prudit, popřípadě těm, co mají snížené IQ a neumí si vybrat, takže musíte tolerovat, že kouříme zde a obtěžujeme tak kouřem všechny, kdo musí projít kolem a v znepříjemnili restaurační pobyt na čerstvém vzduchu rodičům s dětmi."

Jsem nekuřák, ale nikdy mi nevadilo, když byly v restauracích stavebně oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky nebo restaurace měla instalován účinný (!!) filtrační systém. A protože umím číst, chodil jsem většinou do těch, co byly viditelně označeny jako nekuřácké. Ale hodně mi vadí zákonem vynucené srocování nekuřáků v čudící partičky na ulici před restaurací nebo jejich koncentrace v restauračních zahrádkách, před čímž není úniku.

5 0
možnosti

V Praze byla restaurace, kde byla kuřácká část u vchodu a u pípy a nekuřácká část až za tímto prostorem. Že to smrdělo i tam a nekuřáci si tím zakouřeným prostorem museli tak jako tak projít, je prostě fakt. Zákazem kouření v restauracích se to přestěhovalo ven před vchod a tak i když chci do jakékoliv restaurace vejít, musím projít kordonem huličů. A to nemluvím o tom, když jdu jen po chodníku a před každou restaurací, kavárnou, vinárnou a já nevím čím ještě, musím míjet kuřáky co deset, dvacet metrů. Jsem nekuřák, ale tento protikuřácký zákon v podobě, jaké je, mi vadí víc, než předchozí stav, kdy se před nekuřáckými podniky nekouřilo, protože kuřáci měli kam chodit.

1 0
možnosti

platí zákaz i pro tento typ cigarety na veřejných prostorech _?.

Ano, samozřejmě. I sám nový zákon č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, to stanoví výslovně. V ustanovení § 8 odst. 1 pod písmeny a) až l) jsou taxativně vyjmenovány prostory, kde se zakazuje kouřit a v odstavci 2 se výslovně stanoví, že se zakazuje používat elektronické cigarety v místech uvedených v odstavci 1 písm. a) až j), s výjimkou prostor, na které se zákaz kouření nevztahuje.

......zkopírováno

2 0
možnosti

J37a72n 53R81á50ž

6. 5. 2019 12:40

Musím konstatovat, že t.z.v elektronické cigarety mi v restauraci objektivně vadí (kašlu a dávím se při jejich pasivním vdechnutí) daleko víc, než mi dříve vadil klasický cigaretový dým, když se zrovna nekouřilo u stolu, kde jsem seděl.

1 0
možnosti
Foto

Znám několik kuřáků a oni nekouří doma. Buď kouří na balkoně nebo chodí ven. Tak proč by se měli v hospodě chovat jinak?

1 0
možnosti

Protože pít pivo a tuho nekouřit je něco jiného, než si jít o reklamě zapálit na balkón. Stát na nohou u koukání na film v TV není to stejné, jako stát v práci u pásu, ukousnout si v kuchyni koláč a jít se napít kafe do obýváku není to stejné, jako u jednoho stolu atd.

1 0
možnosti

K čemu vlastně je ten zákaz kouření? No já si to vyhodnotil tak, že to je kvůli negramotům, kteří nejen, že neumí číst, ale nedokáží ani dekódovat jednoduchý piktogram.

10 0
možnosti

Myslíte, že doma nikoho neobtěžují? Bydlela jste někdy nad bytem, ve kterém hulí celá rodina?

0 0
možnosti

Samozřejmě, že klasická cigareta obtěžuje. Jenže tato osoba to vztahuje i na elektronické, přitom ani neví, co to je.

0 0
možnosti

Kuřáky nikdo nevyřeší. Ti budou hulit kdykoli a kdekoli. Nedá se pořádně větrat, nedá se spát při otevřeném okně, když vyjdete ze dveří bytu tak smrad jak v nějaké putyce... To jsou bohužel radosti bydlení v bytovém domě s demokratickými kuřáky. Jen mě udivuje, že když do toho vrazí tolik peněz, že si nechají tolik živin uletět z úst a z nevyužitě zapálené cigarety.

2 0
možnosti

Ti budou hulit kdykoli a kdekoli.

Další z antikuřáckých lží. Kuřáci naopak kouřili jen tam, kde to měli povolené.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS