Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve Španělsku je to horší. K doktorovi vás objednají tak za tři dny. S horečkou apod. vždy na pohotovost a tam můžete strávit i 5h čekáním v přeplněné ordinaci. Na pohotovosti v mým městě mi telefon nikdy nezvedli.

0 0
možnosti
VF

Dočetla jsem "doterajší" diskusi. Nejsem odborník na české zdravotnictví, ale moje zkušenosti s našimi lékaři jsou jen ty nejlepší. (Pouze v roce 1966 primář hodonínské nemocnice odmítl přijít k porodu mého prvního mimina.) Nedávno jsem měla problém s dýcháním, bez problémů a odborně se mě ujala cizí lékařka, kterou jsem o pomoc poprosila.

0 0
možnosti
Foto

Dnes jsem jela na ORL, kde jsem sice chvíli čekala, ale ujala se mě milá lékařka, která pracovala tak, jak si představuji, že by lékař měl pracovat. Milá změna po tom včerejším bezvýsledném sprintu :-)

3 0
možnosti

R^

No, jo, nu, to je ta bezplatná lékařská péče! Jasně! Lékař i pacient jsou vyloučeni z možnosti ovlivnění systému! Dokonce svým způsobem i lékařská komora je vyloučena z možnosti ovlivnění systému a nesmí dělat kontroly personálního vybavení nemocnic, protože dle odborářky Žitníkové by byly všechny nemocnice zavřeny kromě nemocnic fakultních, kde je odpovídající personální vybavení.

Kam se podívám, narážím na otupělost a vyhoření lékařů. Nikdo si neklade otázku, jak to vzniklo. Na vše se odpovídá jen zvětšenou buzerací, která je zcela neefektivní.

Je to přetěžké studium kompenzováno v praxi? Není! Pak to nemůže být lepší! Chybí svoboda podnikání, nemohu dělat to, co umím. Vše je byrokraticky svázáno a řízeno politickými manažery. Ubíjející byrokracie se stupňuje, pracovní podmíky jsou měněny několikrát do roka i několikrát do měsíce.

Většina pacientů pohrdá prací praktických lékařů. Praktický lékař ztrácí smysl svojí práce. Všichni nestudovaní jsou přesvědčeni, že tomu rozumí lépe než po desítkách let studia. Pokud praktický lékař ví a chce pomoci, tak je odmítnut, stává se prakticky nepotřebným, zbytečný, neužitečným. Jen ty jeho razítka potřebujeme. Ale pro to praktický lékař nestudoval! A to věčné handrkování se s pojišťovnami o proplacení zdravotní péče! Leckdo má pocit, že lépe utéci. A já se tomu nedivím...

Co s tím? Když zdravotní péče se stala jen mičudou, do které se kope zprava i zleva? Zdravotní péče se stala jen nástrojem politických půtek a bojů o volební preference! A samotná zdravotní péče je na vedlejší, slepé koleji.

Ano je cesta! Píši o tom čtvrt století. Obnovit zdravotní péči v přirozených a svobodných vztazích. Ale to politici nehodlají připustit. Ani ti "pravicoví" tomu nevěří. A ta destrukce společnosti je dána nedůvěrou k člověku! Je více kontrolorů, revizorů a superrevizorů než samotných pracovníků!

1 1
možnosti
Foto

Já tedy nevím... asi by Vám měli příslušné informace posílat v osobnícj zprávách (sms nebo e.mail, možná raději doporučeně poštou, aby bylo jisté , že je dostanete).

0 0
možnosti
Foto

Přítelova praktická lékařka, když se stěhovala, všechny pacienty obvolala. Mně by stačil i ten mail :)

0 0
možnosti
VV

Vzdy se bavim kdyz zde nekdo poznamena ze CR ma to nejlepsi zdravotnictvi na svete.

Nedavno zde treba psala pani Lance o jeji kalvarii s ceskym zdravotnictvim.

Celkem chapu ze nekdo, kdo nepoznal neco lepsiho to muze psat. Vidim to stejne jako kdyz nekdo kdo cely zivot jezdil jen s Trabantem tvrdi ze Trabant je nejlepsi Auto na svete.

Ale jako vse, je to o lidech, a samozrejme o penezich.

0 0
možnosti

Přes to máme nejlepší zdravotnictví na světě! Za málo peněz hodně muziky. A stojí to na sebeobětování zdravotníků. Ale když se naštvou, tak pohoda končí!

0 0
možnosti
Foto

Copak nějaký zdravotník bude pracovat bez platu? Protože tak si bezplatnou zdravotní péči představuje příslušné ministerstvo, včetně zdravotních pojišťoven. ;-D

0 1
možnosti

Hlavně co legislativně přidali sociálním pracovníkům na mzdách a dvě miliardy jim na platy vzali! Podobně jako sestrám na třísměnném provozu!

0 0
možnosti
Foto

Přeji každému člověku, aby v sobě našel dost síly co nejlépe pečovat o svoje zdraví, aby co nejméně musel navštěvovat praktické lékaře, kteří nemají zájem uzdravovat a kolikrát si hrají s pacienty jako kočka s myšmi. Být lékařem vnímám já bohužel stále ještě jako poslání; horší je, že asi málokterý lékař dnes to vnímá také tak. Jestli je lékař skutečně lékařem hodný toho jména, závisí na politické situaci ve státě velmi okrajově. Závisí to na tom, co je v tomu člověku uvnitř.

3 0
možnosti

Ano, než vyhoří!

0 0
možnosti
Foto

Bude hůře, vážená autorko. Díky "promyšlené" politice bude lékařů ubývat, neboť je jejich průměrný věk okolo 52 let a věkový průměr praktických lékařů se blíží 60. I když byli politici i veřejnost na tuto skutečnost upozorňováni před mnoha lety, dočkalo se jim jen pohrdavé odpovědi a dehonestace. (V.Klaus st.:"Když se jim to nelíbí,ať jdou dělat taxikáře"). Podobně se chovali i další a to bez ohledu na stranickou přísluišnost.

Takže, až budete příště volit, zkuste třeba tu stranu, která místo populistických žvástů bude trvat na opravdové reformě zdravotnictví.

Jinak se Vám bude podobná příhoda stávat častěji.

6 3
možnosti
VV

Pane doktore, za ta leta jsem zu zazil dost reforem ve zdravotnictvi. A musim priznat, ze ty nejnepovedenejsi byly ty, ktere vymysleli socialisticti ministri zdravotnictvi. Jedinou povedeno za posledni leta vymyslel Egon Bahr s lidmi kolem sebe.

0 0
možnosti
JR

vzdycky me pobavi,kdyz v televizi ukazuji,jake ohromne vymozenosti ma dnesni medicina, jak se opravuji nemocnice,jak se zvysuji platy sestram a doktorum...ale ze jde zakladni lekarska pece do haje...vsak co - lidi je, jak viteco....a slovo pobavi nebylo moc na miste:-)

5 0
možnosti

Jo, politici legislativně zvýší platy personálu, ale nedají na něj peníze! Sestry na rotačkách takto ostrouhaly! V sociálních službách v péči o těžké, neschopné pacienty a pro umírající, navýšili legislativně platy, ale peníze na ně snížili o dvě miliardy korun!!! Jana Maláčová slíbilla, že je najde, ale nenašla. V září peníze dojdou! !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1513x
Dřív, než mě budeš pomlouvat a soudit můj život, obuj si mé boty a projdi mou cestu, projdi mou minulost, pociť mé slzy, zažij mou bolest, projdi kroky, které jsem prošla já, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopla já. Za každým vstaň a jdi dál, tak jako já! A až potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš...

Seznam rubrik