Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J57a97n 11H74o49r21n16í70k

10. 4. 2022 23:31

To vás fakt tak vytočila takováhle prkotina, že se udělala ukrajinská mutace menu fastfoodu?

Je fakt, že Ukrajina je teď opravdu i v té krabičce od sardinek. Ale to je snad logické, ne? Je to problém, který se aktuálně řeší. My za něj nemůžem, ale taky nemůžem dělat, že se nás netýká. Nebo jo?

1 0
možnosti
Foto

Tisíc a jedna prkotina. Už je toho moc.

0 0
možnosti

Stačí si představit nás na jejich místě. Většina utekla ještě dříve, než se začalo válčit 100km od jejich domova. Kdo zaváhal, už má smůlu.

Teď jsou odtrženi od běžného života. Nemohou do práce nebo do školy. Celý den se nudí. My po nich chceme, ať se úzkostlivě choulí na darované karimatce, ale to je blbost. Psychicky jsou většinově naprosto v pohodě. Takže kdo má peníze, zajde si do restaurace, Zoo apod.

A co se týče závisti, že pro Ukrajince jsou školky a byty a pro Čechy ne, ukazuje se tu vůle, která dříve nebyla. Pomoc uprchlíkům je přidaná hodnota jako motivátor.

0 0
možnosti
Foto

Tak proč jste to psala, když jste nechtěla?

Manuál ruských trollů známe, nemusíte nám to tady předvádět v praxi.

3 6
možnosti
Foto

Copak, byl jste na školení?

4 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že co tady píšete jsem už slyšel. Je to stále stejné podle stejného podkladu.

4 2
možnosti

Proč ne španělština, němčina, italština, vietnamština, čínština... věřím, že menšiny i turisté by to ocenili.

Zdroj: https://annanovacek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786011

Asi proto, že jich tu je teď hodně a doma z jasných důvodů být nemůžou. No a někdo jim tímto způsobem vyšel vstříc. Konec problému.

Plošná pomoc má jednu výhodu, usnadňuje přijímání obrovského počtu válečných uprchlíků, chtít ještě posuzovat jejich situaci indivuduálně a rozhodovat komu ano a komu ne si nedovedu představit. Zbytek je o ochotě obyvatel Čr.

4 0
možnosti
Foto

Takže ruské nápisy v Karlových Varech jste vítal? Také jich tam bylo mnoho - jak Rusů, tak nápisů.

4 4
možnosti
Foto

Po srpnu 68 od nás taky utíkalo mnoho občanů. Chtěl bych znát jejich zkušenosti se zeměmi, kterými procházeli. Prchali ze socialistické země, která se jim ani trochu nezamlouvala a se kterou nechtěli mít nic společného. To samé teď může potkat i Rusy. Určitě se tam najde po tomhle ataku Ukrajiny takových hodně. Co by je potkalo, kdyby vstoupili na naše území a řekli, že jsou Rusové? Nebo kdyby vytáhli ruský pas?

1 0
možnosti

Po srpnu 1968 byli naši občané socializovaní s dobrými mravy. Což se o mnoha ukrajincích říct nedá. Viz. předbíhání ve frontě.

4 4
možnosti

Já zase všude vidím angličtinu, ale nevidím žádné Angličany.

1 0
možnosti
Foto

Přesně R^

A volba češtiny nikde!

1 0
možnosti

Ajaj... jen počkejte. I tady se dočkáte komentářů jak jste závistivá, předpojatá a nenávistná. Nicméně s Vámi souhlasím. Také se bojím otevřít sardinky...

6 0
možnosti

J52i70r60i 18B46o29r

9. 4. 2022 12:50

Přemýšlel jsem proč je tam ta ukrajinština a napadlo mě jestli to není tím že je jich tu teď hodně. Víc než turistů z Číny.[UA]

4 0
možnosti
Foto

Přesně to mě taky napadlo.

2 0
možnosti

No, pustila jste se na hodně tenký led. Možná úplně ten nejtenčí.

Ale o Vašich postojích asi nejvíce vypovídá tato věta: "Přiznávám, že už mám rudo před očima, když tyhle dvě barvy vidím"...

V tomto kontextu bude ale Vaše vnímání a vyjadřování deformované a předpojaté.

2 3
možnosti
Foto

Ano, mám rudo před očima, protože ta vlaječka na mě za chvíli nejspíš vyskočí i z krabičky sardinek. Ale za to, sakra, ti Ukrajici přece nemůžou, ne? Oni si to nevybrali.

3 2
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1513x
Dřív, než mě budeš pomlouvat a soudit můj život, obuj si mé boty a projdi mou cestu, projdi mou minulost, pociť mé slzy, zažij mou bolest, projdi kroky, které jsem prošla já, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopla já. Za každým vstaň a jdi dál, tak jako já! A až potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš...

Seznam rubrik